ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων είναι συστοιχίες επαναφορτιζόμενων στοιχείων. Είναι σχεδόν πάντα μολύβδου - θειικού οξέος, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χάλυβα - αλκαλίου ή νικελίου - αλκαλίου. Η μπαταρία αποτελείται από έξι στοιχεία των 2 Volt, συνδεδεμένες σε σειρά έτσι ώστε στους ακροδέκτες της να έχει διαφορά δυναμικού 12 Volt. Η πραγματική τάση της μπαταρίας δεν είναι πάντα η ονομαστική των 12V. Κυμαίνεται από 14,5 V αμέσως μετά από μία πλήρη φόρτιση μέχρι τα 10,8 V αν είναι τελείως αφόρτιστη.


Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μπαταρίας είναι τα εξής:

 •  Μπορεί να επαναφορτιστεί εφ' όσον έχει δώσει κάποια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 •  Έχει χαμηλή εσωτερική αντίσταση και έτσι μπορεί να δίνει υψηλά ρεύματα για την εκκίνηση στην μίζα χωρίς να προκαλείται σημαντική πτώση τάσεως.
 •  Ο ηλεκτρολύτης της είναι αραιωμένο θειικό οξύ και καθώς είναι διαβρωτικό πρέπει να μην του επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τα μάτια, το δέρμα , τα ρούχα ή τα εξαρτήματα και τα μέρη του αυτοκινήτου. (Σε περίπτωση που πέσει κάπου οξύ πρέπει να το ξεβγάλουμε με άφθονο νερό)
 •   Κατά την φόρτιση ο ηλεκτρολύτης παράγει υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτό το μίγμα αερίων είναι εκρηκτικό και πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να αποφεύγουμε σπινθήρες, τσιγάρα ή φλόγες στην περιοχή όπου φορτίζεται μπαταρία.
 •  Μέρος του νερού που διαλύει το θειικό οξύ εξατμίζεται κατά την εκφόρτιση και χρειάζεται αναπλήρωση με απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό.

  

 

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα
 • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HELDEN ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  Οι έξυπνες νέας τεχνολογίας μπαταρίες ,κλειστού τύπου με φωτεινά πολύχρωμα LED που δείχνουν την κατάσταση της μπαταρίας και του ηλεκτρονικού συστήματος του αυτοκινήτου (μίζα,δυναμό).Διατίθεται από 50ΑΗ-100ΑΗ. ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 65,00€ 80,60€
 • ΜΠΑΤΑΡΙΑ 55AH R. MODILE ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  Τεχνολογία EXPANDED METAL, κατασκευασμένες με αρνητικές και θετικές πλάκες CALCIUM – CALCIUM 100%, maintenance free. Διαθέτουν ενδεικτικό μάτι για τον έλεγχο της μπαταρίας, αντιεκρηκτικό φίλτρο, περιβαλλοντικά καθαρές και ερμητικά κλειστές. Μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις σε υψ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 55,00€ 68,20€
 • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ZAP ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  Τεχνολογία CALCIUM-CALCIUM,EXPANDED METAL μοντέρνο design,υψηλής ποιότητας εκκίνηση,υψηλής απόδοδης 100%,maintenance free,εύκολη στη χρήση και στην τοποθέτηση.Διατίθεται από 43ΑΗ-125ΑΗ. ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 64,80€ 80,35€
 • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ZAP ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  Τεχνολογία CALCIUM-CALCIUM,EXPANDED METAL μοντέρνο design,υψηλής ποιότητας εκκίνηση,υψηλής απόδοσης 100%,maintenance free,εύκολη στη χρήση και στην τοποθέτηση.Διατίθεται από 43ΑΗ-125ΑΗ. ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 61,11€ 75,77€
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ